Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin

 

NASIL GİDİLİR?

Yola İstanbul'dan sabah çıktıysanız batıya doğru yol alıyor, güneş arkanızda olduğu için rahat bir yolculuk yapabiliyorsunuz. Güneşli gişelerden paralı otoyol'a girenler, Kınalı sapağına kadar problemsiz, kısa sürede gelip, bu mevkide normal yola bağlanarak devam ediyorlar. Güzergâhın bu bölümü Marmara Ereğlisi'ne dek otoyol konforunu aratmıyor. Devamında ise halen var olan yolun yanına yeni şeritlerle genişletme ve çift yönlü hale getirme çalışmaları yapılıyor. Büyük bölümünün alt yapısı tamamlanmış gibi görülen yolun, Keşan kavşağı dönüşünün bir bölümünde de bu çalışmalara rastlanıyor. Tekirdağ-Keşan, Keşan-Bolayır arasında hız kontrolü için trafik ekip otoları görev yaparken, Tekirdağ-Keşan yolunun bazı bölümlerde yolun gidiş geliş kullanımlı olduğunu belirten tabelalarda uyarı hataları fark ediliyor! Kamyon trafiğinin nispeten az olduğu yol güzergâhı boyunca Tekirdağ sonrası, yapılaşma olmadığı için yeşil tepeler, vadiler, ayçiçeği tarlaları, Ganos Dağlarına uzanan ormanlar gözü dinlendiren bir peyzaj oluşturuyor.
İstanbul-Tekirdağ- Keşan güzergâhı Gelibolu'ya 11 kilometre kala, sağa ayrılan sapakla Güneyli Köyü'ne gelmenizi sağlıyor. Bu yol 280 km ve yaklaşık 2,5 ila 3 saat sürüyor.
Güneyli Abidelere 50 km uzaklıkta yer alırken, Gelibolu otobüs terminaline 12 km, Edirne'ye 168 km mesafede yer alıyor.
Gelibolu'da Salı günleri kurulan pazaryerine ulaşmak için köyden saat 08.00 den itibaren karşılıklı seferler düzenleniyor. Yaz aylarında minibüsler sahile, yazlıklara kadar iniyorlar. Kişi başı köy için 1 TL, koya gitmek için ise 1,5 TL ücret ödeniyor.
Not: İstanbul yönünden gelenler Tekirdağ girişi sırasında sarı tabelayı takiben 500 metre içeri girip U biçimi dönerek Namık Kemal müze evini, Tekirdağ çıkışına yakın cadde üzerinde Rakoczy Müzesini görebilirler.


ANA SAYFA | KONUM | SAROS KÖRFEZİ | FOTO GALERİ | REZERVASYON | İLETİŞİM | SİTE HARİTASI